pasica2 pasica3 pasica4 pasica1
pasica1 pasica3 pasica2 pasica4

Vračila izdelkov

Odstop potrošnika od pogodbe

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (e-naslov: info@dobrote-dolenjske.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe v primeru, ko je bilo blago izdelano po natančnih navodilih kupca, ko je bilo blago prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ko blago zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, je hitro pokvarljivo ali mu je že potekel rok uporabe.

Če kupec želi odstopiti od pogodbe, blaga pred tem ne sme neovirano uporabljati. Kupec sme opraviti ogled in preizkus blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje blaga, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo blaga, kar pomeni, da kupec s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Pomembno

  • Naslov za pošiljanje blaga ponudniku je Zavod za trajnostni razvoj Temeniške in Mirnske doline, PE Trebnje, Gubčeva cesta 1a, 8210 Trebnje.
  • Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke ter da blago ustrezno pripravite za transport (pri tem lahko uporabite originalno embalažo oziroma drugo ustrezno varno embalažo).
  • Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj razen, če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Za vse dodatne informacije smo dosegljivi na 05 997 17 38 (od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro) ali na info@dobrote-dolenjske.si.

Več o drugih pogojih poslovanja si preberite v Pogojih poslovanja.