Menu
Vaša košarica
Brezplačna poštnina pri naročilu nad 50,00 EUR

Hišna eko dimljena šunka krškopoljca s kožo

Hišna eko dimljena šunka krškopoljca s kožo-Mesnine
Hišna eko dimljena šunka krškopoljca s kožo-Mesnine
Ni na zalogi
Hišna eko dimljena šunka krškopoljca s kožo-Mesnine
Hišna eko dimljena šunka krškopoljca s kožo-Mesnine
Hišna eko dimljena šunka krškopoljca s kožo
35.38€
Brez DDV: 32.31€
  • Zaloga: Ni na zalogi
  • Šifra: kB411
  • Teža: 1,200.00g

Razpoložljive možnosti

O izdelku: Posebnost Ekološke kmetije Zabukovec je reja krškopoljskih prašičev, avtohtone slovenske pasme prašičev. Njihova reja temelji na ekstenzivnem, počasnem pitanju. Krškopoljec ali po domače krškopolj’c je znan po tem, da se radevolje prehranjuje tudi s krmo, ki sicer ni tako zahtevna za sajenje in obdelavo. Je odporen, njegovo meso pa je bolj marmorirano (mastno), polnejšega okusa ter zelo aromatično. V primerjavi z običajno, belo pasmo prašiča, se iz 120 kg krškopoljca dobi le približno 55 kg mesa. Prav tako potrebuje, napram beli pasmi prašiča, 2-krat dlje časa, da zraste - kar 8 mesecev. Pa še takrat ne doseže takšne teže, kot bi jo beli prašič. Krškopoljci se na kmetiji veliko gibljejo tudi zunaj, imajo svoj hlev in izpust, kjer se tudi sončijo. Razmerje med belim in rdečim mesom je pri krškopoljcih 70:30, imajo pa tudi močne kosti in so lažji od običajnih prašičev.

Ekološka dimljena šunka krškopoljca je narejena ročno, zato prihaja pri teži šunk do rahlih odstopanj. Posamezna šunka tehta med 1,2 kg in 1,87 kg - izberite si velikost, ki ustreza vašim željam.

Pred kuhanjem hranimo pri temperaturi do 8 stopinj.

Naročilo mogoče le v času velike noči.

Navodilo za uporabo: Hišno pravilo pravi, da kolikor kilogramov tehta kos mesa, toliko ur ga kuhamo. Vodi po želji dodamo 3-4 cela zrna popra, 1 lovorov list in bilko rožmarina. Ker naravni razsol ne zagotavlja popolne ponovljivosti soljenja, priporočamo naslednji način kuhanja: kos mesa damo v vročo vodo, ki je je toliko, da je en centimeter nad mesom še vedno voda. Ko meso vre vsaj 15 minut, vodo pokusimo glede slanosti. Če voda ni normalno slana, dodamo žličko soli oziroma toliko soli, da je voda primerno slana za uživanje. Meso, ki ga nameravamo uporabiti za narezek, pustimo še nekaj ur v vodi, da se lepo prepoji in da je sočno.

Sestavine: svinjsko meso krškopoljca*, sol, poper*, lovor*, rožmarin*, kumina*, česen v prahu*

*iz ekološke pridelave

Poreklo: Dolenjska.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
Slabo Dobro
Captcha