Menu
Vaša košarica
Brezplačna poštnina pri naročilu nad 50,00 EUR

Hišna eko dimljena krača krškopoljca

Hišna eko dimljena krača krškopoljca
Hišna eko dimljena krača krškopoljca
Hišna eko dimljena krača krškopoljca
Hišna eko dimljena krača krškopoljca
Hišna eko dimljena krača krškopoljca
Hišna eko dimljena krača krškopoljca
Hišna eko dimljena krača krškopoljca
14.90€
Brez DDV: 13.61€
  • Zaloga: Na zalogi
  • Šifra: kB409
  • Teža: 2,000.00g

Sestavine: svinjsko meso krškopoljca*, sol, poper*, lovor*, rožmarin*, kumina*, česen v prahu*

*iz ekološke pridelave

O izdelku: Posebnost Ekološke kmetije Zabukovec je reja krškopoljskih prašičev, avtohtone slovenske pasme prašičev. Njihova reja temelji na ekstenzivnem, počasnem pitanju. Krškopoljec ali po domače krškopolj’c je znan po tem, da se radevolje prehranjuje tudi s krmo, ki sicer ni tako zahtevna za sajenje in obdelavo. Je odporen, njegovo meso pa je bolj marmorirano (mastno), polnejšega okusa ter zelo aromatično. V primerjavi z običajno, belo pasmo prašiča, se iz 120 kg krškopoljca dobi le približno 55 kg mesa. Prav tako potrebuje, napram beli pasmi prašiča, 2-krat dlje časa, da zraste - kar 8 mesecev. Pa še takrat ne doseže takšne teže, kot bi jo beli prašič. Krškopoljci se na kmetiji veliko gibljejo tudi zunaj, imajo svoj hlev in izpust, kjer se tudi sončijo. Razmerje med belim in rdečim mesom je pri krškopoljcih 70:30, imajo pa tudi močne kosti in so lažji od običajnih prašičev.

Ekološka dimljena krača krškopoljca je narejena ročno, zato prihaja pri teži krač do rahlih odstopanj. Kos krače tehta približno 1,5 kg. Pred kuhanjem hranimo pri temperaturi do 8 stopinj.

Navodilo za uporabo: Hišno pravilo pravi, da kolikor kilogramov tehta kos mesa, toliko ur ga kuhamo. Prednjo kračico, ki je sicer zelo majhne teže, je vseeno potrebno kuhati približno 70 minut zaradi čvrstosti bočnika v kračici. Vodi po želji dodamo 3-4 cela zrna popra, 1 lovorov list in bilko rožmarina. Ker naravni razsol ne zagotavlja popolne ponovljivosti soljenja, priporočamo naslednji način kuhanja: kos mesa damo v vročo vodo, ki je je toliko, da je en centimeter nad mesom še vedno voda. Ko meso vre vsaj 15 minut, vodo pokusimo glede slanosti. Če voda ni normalno slana, dodamo žličko soli oziroma toliko soli, da je voda primerno slana za uživanje. Meso, ki ga nameravamo uporabiti za narezek, pustimo še nekaj ur v vodi, da se lepo prepoji in da je sočno.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
Slabo Dobro
Captcha