Menu
Vaša košarica

Varovanje podatkov in zasebnost

Varnost

Uporabljamo ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Podatki o karticah in dostopih do plačilnih sistemov se ne shranjujejo na strežniku spletne trgovine, so ustrezno kodirani, zato jih tretje osebe ne morejo prebrati.

Varovanje osebnih podatkov

Zavod za kulinariko in turizem Dobrote Dolenjske(v nadaljevanju: upravljavec) se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1. Spletno mesto za nedoločen čas oz. do prejema preklica s strani posameznega uporabnika hrani naslednje podatke registriranih uporabnikov spletne trgovine: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije.

Navedene osebne podatke uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo z registriranimi uporabniki spletne trgovine. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Vsi zaupni podatki, ki se prenašajo preko spleta (osebni podatki, podatki o nakupih in številke plačilnih kartic), so ustrezno kodirani, zato jih tretje osebe ne morejo prebrati.

Za neregistrirane uporabnike – goste pa za čas do izpolnitve naročila hranimo naslednje podatke: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-poštnega naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Ukinitev registracije

Če želite ukiniti vašo registracijo v “Mojem račun”, to sporočite na elektronski naslov info@dobrote-dolenjske.si. Za preverjanje pristnosti podatkov, vas bomo kontaktirali in vam dokončno potrdili ukinitev vaše registracije. Zahtevek za ukinitev registracije mora biti poslan z elektronskega naslova, s katerim je bil uporabniški račun odprt. V roku 15 dni od prejema vaše zahteve za ukinitev registracije, bomo zbrisali vaše osebne podatke in vas o tem tudi obvestili.

Piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Katere podatke vsebuje spletno mesto?

PODJETJE

NAZIV PIŠKOTKA

NAMEN

TRAJANJE

Naše podjetje

language

Izbran jezikovni paket za spletno mesto

1 mesec

Naše podjetje

currency

Izbrana valuta spletnega mesta

14 dni

Naše podjetje

CL_DOBROTE

Pogoji o piškotkih

1 mesec

Naše podjetje

PHPSESSID

Identifikacija uporabnikove seje

Do konca seje

AddThis

__atuvc

Socialni vtičniki

2 leti

Google Analytics

_ga

Statistika ogledov strani

6 mesecev

Google Analytics

_gat

Statistika ogledov strani

1 dan

Google Analytics

utma

Statistika ogledov strani

2 leti

Google Analytics

utmb

Statistika ogledov strani

30 minut

Google Analytics

utmc

Statistika ogledov strani

Ob zaprtju brskalnika

Google Analytics

utmz

Statistika ogledov strani in promocije

6 mesecev

Google Analytics

utmv

Statistika ogledov strani in grupiranje uporabnikov

2 leti

Facebook

reg_fb_ref, reg_fb_gate

Analiza prodaje in ponovno ciljano prodajo

Ne poteče


Katere osebne podatke držimo in kako jih lahko spremenite?

Svoje pravice lahko kadarkoli uveljavljate na način, da nam pišete po navadni pošti na zgoraj navedeni naslov ali na e-naslov info@dobrote-dolenjske.si. Da bomo vedeli, da pravice uresničujemo pravi osebi, vas bomo ob tem zaprosili za identifikacijo oz. podatek, s katerim vas bomo lahko enolično identificirali. Katere pravice v zvezi z obdelavo osebnih podatkov je mogoče uveljavljati, je odvisno od tega, v kakšnem stiku ste z nami. O svojih pravicah si vedno lahko več preberete pri posameznih situacijah opisanih na tej spletni strani.

Vedno lahko izberete, ali želite prejemati promocijska obvestila, telefonske klice ali klasično pošto od podjetja upravljalec.

Odveza odgovornosti

Vsebino, objavljeno na straneh spletne trgovine upravljalca, je dovoljeno uporabljati in reproducirati le v nekomercialne namene, pri čemer pa je potrebno ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah. Upravljalec zagotavlja kar najbolj ažurno in natančno vsebino svojih spletnih strani, vendar ne prevzema nobenih garancij o njeni ažurnosti in/ali natančnosti. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

Upravljalec ali katerakoli izmed drugih pravnih ali fizičnih oseb, ki so sodelovale pri nastanku in izdelavi spletne trgovine dobrote-dolenjske.si, ne odgovarjajo za morebitno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na spletnih straneh spletne trgovine dobrote-dolenjske.si ali za kakršnekoli tehnične napake. Prizadevamo si priskrbeti ustrezne slike za vse izdelke v spletni trgovini dobrote-dolenjske.si. V primeru morebitnih razlik med barvnimi odkloni in dejanskimi izdelki, to ne vpliva na lastnost izdelka. Dopuščamo možnosti za nepravilnosti podatkov, slikovnega, tekstovnega, zvočnega in video materiala v spletni trgovini dobrote-dolenjske.si. Za podrobnejše opise in informacije se lahko obrnete na nas ali direktno na proizvajalca izdelka. V primeru napak vam bomo omogočili odstop od pogodbe na naše stroške.

Upravljalec. si pridržuje pravico do sprememb pogojev poslovanja preko spletne trgovine dobrote-dolenjske.si kadarkoli, kakorkoli in brez predhodnega opozorila.