Menu
Vaša košarica

Med in medeni izdelki

Med in medeni izdelki

Bogata dediščina čebelarstva na Dolenjskem, ki cveti že vse od 18. stoletja dalje, ko je Peter Pavel Glavar na Lanšprežu pri Mirni ustanovil prvo čebelarsko šolo na Slovenskem, je temelj bogate ponudbe medu in drugih medenih izdelkov. Med ponujamo v različnih embalažah, tudi z raznimi uporabnimi dodatki, kot so npr. lesene paličice za zajemanje medu. Med sortami medu so: cvetlični, akacijev, lipov, gozdni, kostanjev in hojin. Od drugih čebeljih pridelkov sta vam na voljo cvetni prah in propolis v alkoholni tinkturi. 

Zadnja leta so čebelarji s svojo inovativnostjo obogatili med z različnimi dodatki, ki bodisi pripomorejo k bolj pestremu okusu medu bodisi služijo kot prehransko dopolnilo, s katerim si krepimo zdravje. Tako v različne vrste medu čebelarji dodajajo orehova jedrca, koncentriran sok rdeče pese, ameriški slamnik, ki skrbi za krepitev vašega imunskega sistema, materino dušic in borove vršičke, ki pomagajo pri blaženju kašlja in pomirjanju pljuč, sok granatnega jabolka itd. Kulinarična posebnost je okusni kremasti med, ki nastaja s posebnim postopkom kristalizacije, in h kateremu naši čebelarji dodajajo kakav, cimet in koriander, arancine in čokolado, cvetni prah,  aronijo in jagode. V ponudbi imamo tudi medene alkoholne pijače in sicer ekološko medico Medeno, medeno penino Edino ter medeni liker Paladin.
Vrsta vina: polsladko (0,25 l) / polsuho (0,375 l in 0,5 l).Stopnja alkohola: 13,0% (0,25 l) / 12,3% (0,375 l) / 12,78% (0,5 l).O izdelku: Medico štejemo za eno izmed najstarejših alkoholnih pijač na svetu, ki so jo, po vsej verjetnosti, naši predniki odkrili po naključju. Medica nastane s fermentac..
11.90€
Brez DDV:9.75€
Sestavine: akacijev med 100 %.O izdelku: Akacijev med je bister, po barvi zelo svetel, skorajda brezbarven ali slamnato rumen, nežnega vonja in šibke arome. V okusu je mogoče zaznati samo sladkost, ki je srednje do močno intenzivna. Akacijev med skoraj nikoli ne kristalizira...
4.40€
Brez DDV:4.02€
Borovnica & Med (135 g ali 400 g)
Ni na zalogi
Zlata medalja za kakovost AGRA 2021 z visoko oceno v kategoriji: Harmonija - celoten vtis.Sestavine: kremni cvetlični med 95 %, liofilizirane borovnice 5 %.O izdelku: Liofilizacija je postopek sušenja z zamrzovanjem, ki sadju odstrani vlago tako, da ga konzervira in hkrati ohrani vso hranilno v..
7.15€
Brez DDV:6.53€
Sestavine: cvetlični med 100 %.O izdelku: Cvetlični med je najbolj tipičen predstavnik skupine cvetličnih medov, ki ga čebele nabirajo iz nektarja cvetov. Po okusu aromatičen, svetlo do zlato rjave barve, se izvrstno poda na kos kruha z maslom, lahko pa ga uporabljamo tudi kot sladilo ali naravno zd..
4.40€
Brez DDV:4.02€
Sestavine: med*, kakav*.O izdelku: Divicij je kremni med z dodatkom kakava, ki so ga indijanske civilizacije zaradi svojih številnih zdravilnih sposobnosti štele za hrano bogov. Divicij je tako ne le koristen za sladkorne in srčne bolnike, temveč tudi odlično poživilo tekom dneva.*Iz ekološke pridel..
6.10€
Brez DDV:5.57€
Sestavine: med*, suhi izvleček ameriškega slamnika*, vitamin C.O izdelku: Eko ameriški slamnik z medom je prehransko dopolnilo slovenskega porekla, narejeno po receptu dr. Gosarja, ki vsebuje ekološki izvleček iz ameriškega slamnika (Echinacea purpurea L.) in ekološki med. Izdelek ne vsebuje barvil,..
19.25€
Brez DDV:17.58€
Eko borovi vršički z medom (125 g)
Ni na zalogi
Sestavine: med*, izvleček iz borovih vršičkov*, vitamin C.O izdelku: Ekološki borovi vršički (Pinus mugo L.) z medom je izdelek slovenskega porekla, ki vsebuje hladno pridelan izvleček ekoloških borovih vršičkov nabranih na Krvavcu in ekološki med. Izdelek ne vsebuje alkohola, konzervansov in barvil..
17.50€
Brez DDV:15.98€
Razvajeni med z dodatkom poletnega veselja ...Poln cvetlični med, ki je naravno zdravilo proti alergijam...
9.35€
Brez DDV:8.54€
Kostanjev ekološki med ... viteški med žlahtnega okusa.Med je eden izmed najpopolnejših hranil, kar nam jih je ponudila narava. Že tisočletja so naši predniki pridelovali med in ga uporabljali za hrano in kot čudežno zdravilo. Z medom lahko zdravimo skoraj vse, saj učinkuje kot naravni antibiotik. V..
18.90€
Brez DDV:17.26€
Eko materina dušica z medom (125 g)
Ni na zalogi
Zlato priznanje na Mednarodnem ocenjevanju izdelkov zelišč, zdravilnih rastlin, konoplje, ekoloških produktov in medu leta 2020.Sestavine: med*, koncentriran izvleček iz materine dušice*, vitamin C.O izdelku: Eko materina dušica (Thymus serpyllum L.) z medom je prehransko dopolnilo slovenskega porek..
17.50€
Brez DDV:15.98€
Sestavine: med*, koncentriran sok rdeče pese*, vitamin C.O izdelku: Eko sok rdeče pese z medom je slovenski izdelek, ki vsebuje ekološki med in 16-kratni koncentrat soka rdeče pese, ki ni toplotno obdelan. Rdeča pesa je ekološkega izvora, pridelana na biodinamični način, kar daje izdelku še dodano v..
19.25€
Brez DDV:17.58€
Prikazujem 1 do 12 od 35 (3 strani)