Menu
Vaša košarica

Med in medeni izdelki

Med in medeni izdelki

Bogata dediščina čebelarstva na Dolenjskem, ki cveti že vse od 18. stoletja dalje, ko je Peter Pavel Glavar na Lanšprežu pri Mirni ustanovil prvo čebelarsko šolo na Slovenskem, je temelj bogate ponudbe medu in drugih medenih izdelkov. Med ponujamo v različnih embalažah, tudi z raznimi uporabnimi dodatki, kot so npr. lesene paličice za zajemanje medu. Med sortami medu so: cvetlični, akacijev, lipov, gozdni, kostanjev in hojin. Od drugih čebeljih pridelkov sta vam na voljo cvetni prah in propolis v alkoholni tinkturi. 

Zadnja leta so čebelarji s svojo inovativnostjo obogatili med z različnimi dodatki, ki bodisi pripomorejo k bolj pestremu okusu medu bodisi služijo kot prehransko dopolnilo, s katerim si krepimo zdravje. Tako v različne vrste medu čebelarji dodajajo orehova jedrca, koncentriran sok rdeče pese, ameriški slamnik, ki skrbi za krepitev vašega imunskega sistema, materino dušic in borove vršičke, ki pomagajo pri blaženju kašlja in pomirjanju pljuč, sok granatnega jabolka itd. Kulinarična posebnost je okusni kremasti med, ki nastaja s posebnim postopkom kristalizacije, in h kateremu naši čebelarji dodajajo kakav, cimet in koriander, arancine in čokolado, cvetni prah,  aronijo in jagode. V ponudbi imamo tudi medene alkoholne pijače in sicer ekološko medico Medeno, medeno penino Edino ter medeni liker Paladin.
Vrsta vina: polsladko (0,25 l) / polsuho (0,375 l in 0,5 l)Stopnja alkohola: 13,0% (0,25 l) / 12,3% (0,375 l) / 12,78% (0,5 l)O izdelku: Medico štejemo za eno izmed najstarejših alkoholnih pijač na svetu, ki so jo, po vsej verjetnosti, naši predniki odkrili po naključju. Medica nastane s fermentacij..
11.80€
Brez DDV:9.67€
Sestavine: med 95%, liofilizirane borovnice 5%...
6.50€
Brez DDV:5.94€
Cvetlični med (70 g, 250 g ali 450 g) Cvetlični med (70 g, 250 g ali 450 g)
Na zalogi
Sestavine: cvetlični med 100%O izdelku: Cvetlični med je najbolj tipičen predstavnik skupine cvetličnih medov, ki ga čebele nabirajo iz nektarja cvetov. Po okusu aromatičen, svetlo do zlato rjave barve, se izvrstno poda na kos kruha z maslom, lahko pa ga uporabljamo tudi kot sladilo ali naravno zdra..
3.90€
Brez DDV:3.56€
Sestavine: med*, kakav**iz ekološke pridelaveO izdelku: Divicij je kremni med z dodatkom kakava, ki so ga indijanske civilizacije zaradi svojih številnih zdravilnih sposobnosti štele za hrano bogov. Divicij je tako ne le koristen za sladkorne in srčne bolnike, temveč tudi odlično poživilo tekom dnev..
5.20€
Brez DDV:4.75€
Sestavine: med*, suhi izvleček ameriškega slamnika*, vitamin C*iz ekološke pridelaveO izdelku: Eko ameriški slamnik z medom je prehransko dopolnilo slovenskega porekla, narejeno po receptu dr. Gosarja, ki vsebuje ekološki izvleček ameriškega slamnika (Echinacea purpurea L.) in ekološki med. Izdelek ..
17.60€
Brez DDV:16.07€
Sestavine: med*, izvleček iz borovih vršičkov*, vitamin C*iz ekološke pridelaveO izdelku: Eko borovi vršički (Pinus mugo L.) z medom je izdelek slovenskega porekla, ki vsebuje ekološki izvleček iz borovih vršičkov in ekološki med. Vršički gorskega bora oziroma ruševja rastejo na nadmorski višini od ..
15.90€
Brez DDV:14.52€
Sestavine: med*, koncentriran izvleček iz materine dušice*, vitamin C*iz ekološke pridelaveO izdelku: Eko materina dušica (Thymus serpyllum L.) z medom je prehransko dopolnilo slovenskega porekla, ki vsebuje ekološki izvleček materine dušice in ekološki med. Materino dušico skrbno nabiramo v čisti i..
15.90€
Brez DDV:14.52€
Sestavine: med*, koncentriran sok rdeče pese*, vitamin C*iz ekološke pridelaveO izdelku: Eko sok rdeče pese z medom je izdelek, ki vsebuje ekološki med in 16-kratni koncentrat rdeče pese, ki ni toplotno obdelan. Rdeča pesa je ekološkega izvora, pridelana na biodinamični način, kar daje izdelku še do..
17.60€
Brez DDV:16.07€
Vrsta vina: suho vinoStopnja alkohola: 11,49%O izdelku: Peneča medica je narejena po klasični metodi - kletarji ročno dodajo kvasovke, ki poskrbijo za prijetne mehurčke, nato pa vino devet mesecev zori v steklenicah, ki jih kletarji redno ročno obračajo. Peneča medica je s svojim omamnim okusom in s..
26.60€
Brez DDV:21.80€
Sestavine: med*, arancini*, čokolada**iz ekološke pridelaveO izdelku: Gloria je odlična kombinacija pomaranč, temne čokolade in kremnega medu. Pomaranče se najprej namakajo in kuhajo v medu in medici, iz česar nastanejo tako imenovani arancini. Kremni med odlično zaokroži prijetno kislino pomaranč i..
11.90€
Brez DDV:10.87€
Sestavine: med*, cimet*, koriander**iz ekološke pridelaveO izdelku: Osnova Hidalga je kremni med Mesečina. Koriander in cimet ji dodata poseben, praznični pridih...
5.20€
Brez DDV:4.75€
Prikazujem 1 do 12 od 31 (3 strani)