Prelepi zdolski griči, porasli s sadovnjaki in vinogradi, kjer dozorijo najslajši darovi jeseni, so kraj, kjer tamkajšnji prebivalci že več let gojijo tradicijo kuhanja sadnih žganj. Iz te tradicije se je rodila žganjekuha Rožman, ki sega v sredino prejšnjega stoletja. Naša žganja pridelujemo po kar nekaj načelih: Sadje mora biti zdravo, čim bolj zrelo, sladko in aromatično... Vsa naša žganja so naravni destilati, brez dodanih arom. imajo certifikat za kvaliteto, ki ga je izdal Kmetijski inštitut Slovenije.
Žganjekuha Rožman
Prelepi zdolski griči, porasli s sadovnjaki in vinogradi, kjer dozorijo najslajši darovi jeseni, so kraj, kjer tamkajšnji prebivalci že več let gojijo tradicijo kuhanja sadnih žganj. Iz te tradicije se je rodila žganjekuha Rožman, ki sega v sredino prejšnjega stoletja. Naša žganja pridelujemo po kar nekaj načelih: Sadje mora biti zdravo, čim bolj zrelo, sladko in aromatično... Vsa naša žganja so naravni destilati, brez dodanih arom. imajo certifikat za kvaliteto, ki ga je izdal Kmetijski inštitut Slovenije.
 

