Menu
Vaša košarica
Štupnikov mlin je dandanes edini delujoči mlin v zgornjem toku reke Krke. Mlin je samozadosten, saj ga z električno energijo v celoti oskrbuje lastna hidroelektrarna. Pridelujejo različne vrste mok, kosmičev in ostalih žitnih izdelkov.

Štupnikov mlin

Štupnikov mlin je dandanes edini delujoči mlin v zgornjem toku reke Krke. Mlin je samozadosten, saj ga z električno energijo v celoti oskrbuje lastna hidroelektrarna. Pridelujejo različne vrste mok, kosmičev in ostalih žitnih izdelkov.
O Izdelku: Ajdova kaša je polna aminokislin, vitaminov in mineralnih snovi (Engels in Dreisbach, Veliki kuharski leksikon 2012, 203). Kaša rjavkaste barve in mehke, a čvrste teksture ima intenziven okus z notami oreščkov. Čeprav je prvotna domovina ajde Mongolija, je nepogrešljiv del slovenske ..
5.35€
Brez DDV:4.89€
Sestavine: Ajdova moka 100%.O izdelku: Ajdova moka je polna aminokislin, vitaminov in mineralnih snovi (Engels in Dreisbach, Veliki kuharski leksikon 2012, 203). Uporablja se za pripravo okusnih pekarskih izdelkov, palačink in testenine. Je temne barve in polnega okusa, z notami oreščkov. Ajdov..
4.55€
Brez DDV:4.16€
Sestavine: ječmenova kaša 100 %.O izdelku: Ječmenova kaša je belo rjavkaste barve in podolgovate oblike. Najpogosteje se uporablja za ričet, prav tako pa kot zakuha za juhe ter v zelenjavnih jedeh in solatah. Proizvodnja kaš Štupnikovega mlina je posebna zaradi dolgoletne tradicije delovanja na..
2.20€
Brez DDV:2.01€
Ječmenova moka se je včasih množično uporabljala pri pripravi jedi in potem za nekaj desetletij skoraj povsem izginila. Dodajamo jo drugim mokam pri pripravi kruha in sladic. Kruh narejen z mešanico ječmenove moke bo tudi dlje časa svež...
2.20€
Brez DDV:2.01€
Sestavine: kamutova moka 100 %.O izdelku: Kamut je prastari sorodnik pšenice, ki je bil sicer dolgo časa pozabljen, vendar se danes spet vrača na polja, police in krožnike, saj ima izjemno veliko hranilnih snovi in vsebuje veliko več beljakovin, aminokislin, vitaminov in mineralnih snovi kot pš..
5.75€
Brez DDV:5.25€
Sestavine: koruzna moka 100 %.O izdelku: Koruzno moko pridobivamo iz zrnate koruze, ki je trša in bolj škrobasta kot sladka koruza. Odlikuje jo prijetna rumena barva, katera obarva pekovske izdelke ter vaflje, palačinke, narastke, polento, kosmiče ali tortilje. Koruzna moka Štupnikovega ml..
1.95€
Brez DDV:1.78€
Sestavine: koruzni zdrob 100 %.O izdelku: Koruzni zdrob nastane med drobljenjem zrna navadne oz. sladkorne koruze. Iz koruznega zdroba pripravimo polento, katero lahko vsestransko uporabljamo za pripravo glavnih jedi, prilog in sladic. Proizvodnja koruznega zdroba na Štupnikovem mlinu je p..
2.10€
Brez DDV:1.92€
Sestavine: ovseni kosmiči 100 %.O izdelku: Iz očiščenih, poparjenih in posušenih zrn ovesa, so narejeni lahki in do želodca prijazni ovseni kosmiči. Uporabljajo se lahko v mislijih, v kaši ali kot dodatek k testu. Proizvodnja ovsenih kosmičev na Štupnikovem mlinu je posebna zaradi njegove ..
3.95€
Brez DDV:3.61€
Sestavine: polnozrnata pirina moka 100 %.O izdelku: Pira ima veliko mineralov, beljakovin in vitaminov, pohvali se pa lahko prav tako z visoko vsebnostjo kremenčeve kisline, dobre za možgane, kožo in lase (Engels in Dreisbach 2012, Veliki kuharski leksikon, 204). Pira ima veliko glutena in neže..
3.90€
Brez DDV:3.56€
Sestavine: prosena kaša 100 %.O izdelku: Proso ne vsebuje glutena in velja za zelo zdravo žitarico (Engels in Dreisbach 2012, Veliki kuharski leksikon, 206). Pripravimo jo lahko z mlekom, za odličen polnovrednostni zajtrk, lahko pa jo uporabimo v solatah in prilogah. Proizvodnja kaš Štupni..
3.90€
Brez DDV:3.56€
Sestavine: pšenična bela moka 100 %.O izdelku: Pšenična bela moka je najbolj razširjena oblika pšenice. Pri pridelavi bele pšenične moke se pšeničnim zrnom odstranijo ovojnica in otrobi. Je odlična za pripravo vsakršnih pekovskih izdelkov. Pšenična bela moka Štupnikovega mlina je narejena ..
1.85€
Brez DDV:1.69€
Sestavine: pšenična črna moka 100 %.O izdelku: V primerjavi z belo pšenično moko ima črna več beljakovin, mineralov, vitaminov in vlaknin. Je dober nadomestek za belo pšenično moko in da pekovskim izdelkom čudovito temnejšo barvo. Pšenična črna moka Štupnikovega mlina je narejena v spoštov..
1.30€
Brez DDV:1.19€
Prikazujem 1 do 12 od 14 (2 strani)