Menu
Vaša košarica

Vinarstvo Kerin

Vinarstvo Kerin je vinska klet in posestvo vinogradnika Lojzeta Kerina. Lojze Kerin je zelo prijeten in nasmejan sogovornik, ki rad pove, da se je vse začelo z njegovim pradedom s strani stare mame, z gospodom Levičarjem, ki je imel poleg vinograda tudi zidanico in tudi lesen hram, prostor za shranjevanje vina. Čeprav je hram, ki je stal sredi gozdu, pred leti namerno uničil požigalec, se spomin na pradeda še kako živ - njegov pravnuk Lojze z veliko ljubezni in predanosti nadaljuje vinogradniško tradicijo. Čeprav so imeli starši gospoda Kerina kmetijo, je Lojze že od nekdaj vedel, da se bo ukvarjal z vinom. Po izobrazbi je živilski tehnolog - tema njegove diplomske naloge na Biotehniški fakulteti je bila modra frankinja. Modra frankinja je tudi osrednja figura razvoja Kerinovega vinarstva: leta 2015 so Kerinovi v Straži pri Krškem odprli Hišo frankinje, poslopje nad vinogradi, ki je sestavljeno iz, v zgornjem nadstropju, velikega prostora, namenjenega raznim druženjem, pogostitvam in seminarjem, in, v spodnjem nadstropju ter v kleti, tehnološkega dela. Tehnološki del je sestavljen iz vinske kleti z delom z lesenimi sodi za zorenje ter iz najnižjega kletnega prostora, kjer so shranjeni posebni letniki in kjer lahko potekajo degustacije. V ponudbi Dobrote Dolenjske imamo različe verzije modre frankinje - od vsem najbolj poznane različice, rdečega vina, do Bele frankinje, likerskega vina Keros, do penin, prav tako pa se v našem asortimanu znajdejo tudi druga, zelo zanimiva vina, kot so: oranžno vino Klara ter sivi pinot.
Sortna sestava: Modra frankinjaStopnja alkohola: 10,50 vol. %O izdelku: Bela frankinja je prijetno belo polsladko vino, narejeno iz rdečega grozdja modre frankinje. Lahkotno vino je posebno zaradi svojega nežnega okusa in prozorne barve z rahlim roza odtenkom.Postopek pridelave bele frankinje pa je ..
15.70€
Brez DDV:12.87€
Vrsta vina: rdeče likersko vinoSortna sestava: modra frankinja in vinjakPostopek izdelave: Keros je likersko vino iz modre frankinje in vinjaka, ki spominja na ruby port. Grozdje se macerira en teden, potem pa vino 5-6 let zori v sodih...
25.50€
Brez DDV:20.90€
Vrsta vina: suho oranžno vino (sortno)Sortna sestava: chardonnayPostopek izdelave: Klara je tako imenovano oranžno vino - belo vino, narejeno po postopku izdelave rdečih vin. Grozdje se po prešanju macerira (sok je v kontaktu z grozdnimi kožicami), kar je postopek, značilen za rdeča v..
19.60€
Brez DDV:16.07€
Prikazujem 1 do 4 od 4 (1 strani)