Menu
Vaša košarica
Brezplačna poštnina pri naročilu nad 50,00 EUR

Penina Brut, Frelih (0,75 l)

Penina Brut, Frelih (0,75 l)
Penina Brut, Frelih (0,75 l)
16.90€
Brez DDV: 13.85€
  • Zaloga: Na zalogi
  • Šifra: D102
  • Teža: 1.74kg

Vrsta vina: zelo suha bela penina, pridelana po klasični metodi.

Letnik: 2017

Sortna sestava: 100 % Žametna črnina

Stopnja alkohola: alk 11,5 vol. %

O izdelku: Vinska klet Frelih je družinsko vinarstvo v samem srcu Šentruperta, nasproti poznogotske cerkve v središču mesta. Frelihovi v vinogradih, ki jih odlikujejo sončna lega, kvalitetna zemlja in ugodna klima, gojijo tradicionalne trte, katerih grozdje spremenijo v vina najboljše kakovosti. Poleg Cvička od fare, ki je bil prvi cviček, prijavljen in nagrajen na vinskem tekmovanju Decanter, se Vinska klet Frelih odlikuje tudi po različnih peninah, pridobljenih po klasični metodi, po mlajših vinih in po vinih, ki so bila zorjena v hrastovih sodih.

Grozdje za penino se trga pred polno zrelostjo, kar pomeni, da ima sok nižje sladkorje in višje kisline, kar je pri peninah zaželjeno. Za penino vzamemo prvi sok, ki priteče iz preše. Po vrenju mošta vino eno leto zori v cisterni iz nerjavečega jekla. Penina je narejena po klasični metodi - drugo vrenje in zorenje na kvasovkah poteka v steklenicah in sicer najmanj 3 leta, kar privede do nastanka zrelih, terciarnih arom. Ko kvasovke umrejo, se da penina na vrtenje. Usedlina se nabere na zamašku, se odstrani, nakar se doda minimalna količina likerja za korigiranje sladkorne stopnje.

Penina Brut je izredno suha penina iz grozdja sorte Žametna črnina po metodi "blanc de noir". Cvetica je fina, dozorela, maslene note prevladujejo nad notami dozorelega rumenega sadja, kruhove skorje, limone, lešnikov. V ustih je zelo suha, tekstura mehurčkov prefinjena, kisline so visoke, telo lažje do srednje, pookus zelo dolg.

Nagrade:

  • 2020 bronasta medalja Glass of Bubbly
  • 2020 srebrna medalja Decanter

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
Slabo Dobro
Captcha