Menu
Vaša košarica

Vinska klet Frelih

Vinska klet Frelih je družinsko vinarstvo v samem srcu Šentruperta, nasproti poznogotske cerkve v središču mesta. Frelihovi v vinogradih, ki jih odlikujejo sončna lega, kvalitetna zemlja in ugodna klima, gojijo tradicionalne trte, katerih grozdje spremenijo v vina najboljše kakovosti. Poleg Cvička od fare, ki je bil prvi cviček, prijavljen in nagrajen na vinskem tekmovanju Decanter, se Vinska klet Frelih odlikuje tudi po različnih peninah, pridobljenih po tradicionalni metodi, po mlajših vinih in po vinih, ki so bila zorjena v hrastovih sodih. V ponudbi Dobrote Dolenjske imamo poleg cvička še ostala mirna vina (zeleni silvanec, modra frankinja in modri pinot), med katerimi kot posebnosti še posebej izstopata ECHO belo in ECHO rdeče, bela in rdeča zvrst, imenovani tudi vini treh dežel. Prav tako imamo v ponudbi tudi različne penine – polsuho in suho rose penino iz žametne črnine, polsuho Šentruperško penino ter večkrat nagrajeno suho penino Brut Kappelman iz zelenega silvanca.
Vrsta vina: suho vino iz belih in rdečih sort (cuvée ali zvrst)Sortna sestava: žametna črnina, modra frankinja, zeleni silvanecO vinu: posamezne sorte vrejo vsaka posebej, na koncu se jih zmeša. Vino ima 6-8 g/l sladkorja ter do 10% alkohola, po zakonu pa je lahko v prodaji do dve leti. V Vin..
5.50€
Brez DDV:4.51€
Vrsta vina: suho rdeče vino (cuvée ali zvrst)Sortna sestava:  modra frankinja (Dolenjska), merlot (Vipavska dolina), barbera (Vipavska dolina)Postopek izdelave: ECHO rdeče je cuvée treh različnih rdečih sort, vsaka izmed katerih je značilna za eno of treh vinskih dežel Slovenije. Grozdje s..
12.90€
Brez DDV:10.57€
Vrsta vina: zelo suha bela penina, pridelana po klasični metodiSortna sestava: zeleni silvanec (občasno z dodatkom chardonnaya)Postopek izdelave: grozdje se trga pred polno zrelostjo, kar pomeni, da ima sok nižje sladkorje in višje kisline, kar je pri peninah zaželjeno. Za penino vzamemo p..
19.30€
Brez DDV:15.82€
Prikazujem 1 do 4 od 4 (1 strani)