DAN ODPRTIH OB DNEVU SLOVENSKE HRANE 2022

Ali ste vedeli, da pod imenom Dobrote Dolenjske ne združujemo le lokalnih domačih izdelkov dolenjskih ponudnikov, temveč tudi izdelke iz lastne proizvodnje, ki jo imamo v Trebnjem?

Res je, poleg trgovine, ki je ljudem bolj znana, se v isti stavbi v Trebnjem nahaja še naša kuhinja, pakirnica, sušilnica zelišč – proizvodnja, kjer pečemo piškote, potice, kuhamo marmelade, zeliščne sirupe, pripravljamo likerje, vlagamo zelenjavo, nabirano in sušimo zelišča za čaje in še mnogo več! Vse naše pa tudi nekaj drugih izdelkov pri nas tudi pakiramo in polepimo z etiketami. Proizvodni proces je zelo pester, v njem pa stalno dela od 5-9 oseb. V proizvodnem procesu namreč dajemo priložnost tudi delovni rehabilitaciji ranljivih ciljnih skupin, to so invalidi.

Seveda pa vse te naše izdelke kot tudi tiste, ki pridejo k nam od več kot 80 dolenjskih kmetov, sirarjev, mesarjev, vinarjev, čebelarje, rokodelcev, ustvarjalcev itd. najdete na 3 prodajnih mestih:

  • v naši trgovini Dobrote Dolenjske v Trebnjem
  • v naši trgovini Dobrote Dolenjske v središču Ljubljane, Mestni trg 17
  • in v naši spletni trgovini www.dobrote-dolenjske.si

Z letošnjim letom smo v sklopu projekta Domače Dolenjsko, ki je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP) nabor naših ponudnikov in izdelkov še razširili.

Ker si želimo, da nas ljudje bolje spoznajo, še predvsem domačini, naši sokrajani, smo se odločili, da na Dan slovenske hrane, v petek, 18. 11., na stežaj odpremo naša vrata in vas povabimo, da si pridete ogledat, kako poteka delo v naši proizvodnji in trgovini. Poleg tega organiziramo tudi 2 brezplačni vodeni kulinarični doživetjiob 10h Dolenjski zajtrk in ob 14h Dolenjska malica – skozi kateri boste imeli edinstveno priložnost, da spoznate kar nekaj zanimivosti dolenjske gastronomije, jedi in pijač in jih seveda tudi poskusite. Za tiste, ki želite izvedeti več o življenju čebel v panju in čebelarjenju, pa smo ob 18h pripravili predavanje ekološkega čebelarja, g. Jožeta Cemiča, SKRIVNOSTNO ŽIVLJENJE ČEBEL.


Vsi dogodki so brezplačni. Predhodne prijave zbiramo do vključno 16.11.2022 na: barbara.jerovsek@dobrote-dolenjske.si