Menu
Vaša košarica
Brezplačna poštnina pri naročilu nad 50,00 EUR

Akord Šturm - oranžno vino 0,75 l

Akord Šturm - oranžno vino 0,75 l-Vino
Akord Šturm - oranžno vino 0,75 l
43.50€
Brez DDV: 35.66€
  • Zaloga: Na zalogi
  • Šifra: D409
  • Teža: 1,312.00g

Vrsta vina: suho belo vino (cuvée ali zvrst)

Sortna sestava: traminec, rumeni muškat in kraljevina

Stopnja alkohola: 14,00 vol. %

O izdelku: Družina Šturm na posestvu v Beli krajini v okolici Drašičev obdeluje približno 8 hektarjev vinogradov. Vina Šturm so znana po odličnih belih in rdečih vinih, posebej unikatna pa so oranžna vina in predikati. Akord spada, kot ponazarja že barva nalepke, v zlato kolekcijo, ki predstavlja najvišjo linijo med vini Šturm. Vina zlate kolekcije so pridelana le nekajkrat v desetletju, mednje pa sodijo macerirana vina in najvišji predikati.

Akord je zvrst treh belih sort, pridelamo ga dva do trikrat v desetletju. Sestavljajo ga traminec, rumeni muškat ter lokalna kraljevina. Prvi dve sorti dodata izrazito aromatičen profil, kraljevina prispeva lokalni karakter ter živahno kislino.

Vse sorte hkrati trgamo v njihovi popolni zrelosti. Po drozganju sledi mesec dni maceracije. Po 36 mesecev zorenja v hrastovih sodih vino brez filtracije napolnimo v steklenice. Rezultat je izrazito dišeče vino jantarne barve kompleksnih arom z zelo samosvojim karakterjem. Cvetica je raznolika in spominja na dozorelost, suho sadje, suhe fige, med, karamelo s kančkom lesa. Pomislimo, da nas v ustih čaka nekaj sladkega, a vino je popolnoma suho, nekoliko trpkasto, krepkega telesa z dolgim pookusom. Zelo samosvoje vino, ki mu slogovno težko najdemo par.


Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
Slabo Dobro
Captcha