Menu
Vaša košarica
Brezplačna poštnina pri naročilu nad 50,00 EUR

Rumeni muškat Šturm - ledeno vino 0,375 l

Rumeni muškat Šturm - ledeno vino 0,375 l-Vino
Rumeni muškat Šturm - ledeno vino 0,375 l
50.90€
Brez DDV: 41.72€
  • Zaloga: Na zalogi
  • Šifra: D403
  • Teža: 900.00g

Vrsta vina: suho belo vino (sortno) - ledena trgatev

Sortna sestava: rumeni muškat

Stopnja alkohola: 12,00 vol. %

O izdelku: Družina Šturm na posestvu v Beli krajini v okolici Drašičev obdeluje približno 8 hektarjev vinogradov. Vina Šturm so znana po odličnih belih in rdečih vinih, posebej unikatna pa so oranžna vina in predikati. Ledeno vino rumenega muškata spada, kot ponazarja že barva nalepke, v zlato kolekcijo, ki predstavlja najvišjo linijo med vini Šturm. Vina zlate kolekcije so pridelana le nekajkrat v desetletju, mednje pa sodijo macerirana vina in najvišji predikati.

Ledeno vino je izdelano iz grozdja, ki je popolnoma pomrznilo na vinski trti. Pogoji za ledeno trgatev niso prisotni vsako leto - zadnjo ledeno trgatev so pri Šturmovih opravili leta 2009. Pri ledeni trgatvi voda v grozdnih jagodah zamrzne - grozdje se nato spreša zunaj na mrazu. Tako vinogradniki dosežejo, da se sok iz jagod iztisne, voda v obliki ledu pa v veliki meri ostane v preši. Snovi v jagodi se na ta način skoncentrirajo, vključno s sladkorjem in kislinami.

Za ledeno trgatev je idealno zdravo grozdje brez žlahtne gnilobe. Ledeno vino ima zato delikatno, fino, sortno cvetico, ki je kompleksna in trajna, obilico sladkorja in visoke kisline, ki skrbijo za harmonijo s sladkorjem. Vino zdrži vsaj 20 let.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
Slabo Dobro
Captcha