Menu
Vaša košarica
Brezplačna poštnina pri naročilu nad 50,00 EUR

Traminec Šturm - oranžno vino 0,75 l

Traminec Šturm - oranžno vino 0,75 l-Vino
Traminec Šturm - oranžno vino 0,75 l
32.90€
Brez DDV: 26.97€
  • Zaloga: Na zalogi
  • Šifra: D404
  • Teža: 1,312.00g

Vrsta vina: suho oranžno vino (sortno)

Sortna sestava: traminec

Stopnja alkohola: 13,50 vol. %

O izdelku: Družina Šturm na posestvu v Beli krajini v okolici Drašičev obdeluje približno 8 hektarjev vinogradov. Vina Šturm so znana po odličnih belih in rdečih vinih, posebej unikatna pa so oranžna vina in predikati. Traminec Šturm spada, kot ponazarja že barva nalepke, v zlato kolekcijo, ki predstavlja najvišjo linijo med vini Šturm. Vina zlate kolekcije so pridelana le nekajkrat v desetletju, mednje pa sodijo macerirana vina in najvišji predikati.

Traminec je še eden od članov družine »oranžnih« vin. Pridelamo ga samo v najboljših letnikih, iz grozdja popolnoma zdravega in rahlo prezrelega traminca. Po mesecu dni maceracije sledi tri leta zorenja v lesenih sodih. Rezultat je za marsikoga šokanten. Barva je pričakovano in globoka jantarna, cvetica pa izrazito poudarjena, zelo čista, ter čudovito sortna, kar je lahko nepričakovano za več let zorjeno vino. Spominja na vrtnice, turški ratluk, z nekaj balzamičnimi zaznavami in ter pestrostjo suhih sadežev. V ustih je popolnoma suho, krepko, intenzivnega okusa, z oljnato teksturo ter malček tanično. Sortnost traminca se kot rdeča nit vleče skoz vse faze pokušine. Vino, ki bo zdržalo desetletje ali še več. Poskusite ga ob intenzivnejših pikantnejših jedeh.

Mnenje v reviji Vino v članku o tramincu (3/2013, str. 33) zapisal Dušan Brejc: Bakreno zlati odtenek je spet sporočilen. Oranžno? Ataka pozno dozorele sorte (vrtnice, breskve, prezrele marelice) in maceracije (kot praprot, retzina). Zelo taktilno vino. Malo pekoče. Popolna homogenost. Veliko vsega dobrega v isti točki (Dušan Brejc).

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
Slabo Dobro
Captcha