Menu
Vaša košarica
Brezplačna poštnina pri naročilu nad 50,00 EUR

Sauvignon, Šturm (0,75 l)

Sauvignon, Šturm (0,75 l)-Vino
Sauvignon, Šturm (0,75 l)
10.90€
Brez DDV: 8.93€
  • Zaloga: Na zalogi
  • Šifra: D401
  • Teža: 1,312.00g

Vrsta vina: suho belo vino (sortno)

Sortna sestava: sauvignon

Stopnja alkohola: alk 13,5 vol. %

Letnik: 2022

O izdelku: Družina Šturm na posestvu v Beli krajini v okolici Drašičev obdeluje približno 8 hektarjev vinogradov. Vina Šturm so znana po odličnih belih in rdečih vinih, posebej unikatna pa so oranžna vina in predikati. Sauvignon spada v belo kolekcijo (kot opazimo po barvi nalepke), ki predstavlja vstopni razred Vin Šturm. Vina bele kolekcije so hišna vina za vsakdanje priložnosti, primerna kot dodatek širokemu naboru jedi. Vina so kljub temu izredno kakovostna in izražajo jasne sortne značilnosti in belokranjski značaj.

Za Sauvignon zdravo in izbrano grozdje najprej specljajo in ga 24 ur hladno macerirajo, da pridobi na intenzivnosti arom, nakar ga nežno stiskajo. Vino po končanem vrenju 4-5 mesec zori na finih drožeh v jeklenih cisternah, s čimer pridobi na značaju in polnosti.

Sauvignon je suho vino nežne limonasto rumene barve, srednjega telesa z obilico kislin, odlikuje pa ga izrazita zeliščna cvetica, ki spominja na bezeg, pokošeno seno, kosmulje, v toplejših letih pa tudi na tropsko sadje. Sauvignon Šturm je odličen aperitiv, zelo dobro pa se poda k jedem s šparglji, paradižnikom ali papriko.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
Slabo Dobro
Captcha