Menu
Vaša košarica
Brezplačna poštnina pri naročilu nad 50,00 EUR

Hišna medvedova salama

Hišna medvedova salama-Mesnine
Hišna medvedova salama-Mesnine
Hišna medvedova salama-Mesnine
Hišna medvedova salama-Mesnine
Hišna medvedova salama
22.23€
Brez DDV: 20.30€
  • Zaloga: Na zalogi
  • Šifra: kB500
  • Teža: 280.00g

Pri teži posameznega kosa lahko pride do majhnih odstopanj!

O izdelku: Divjačina Meglen je malo podjetje, ki se ukvarja s pridelavo divjačinskih izdelkov. Z divjačino se oskrbujejo sami. Posebnost izdelkov Divjačine Meglen je, da niso izdelani iz gojene divjadi, temveč iz mesa prostoživečih živali - srnjadi, jelenjadi, mesa divjega prašiča, medveda in gamsa. Meso odkupujejo neposredno od lovskih družin in jo kasneje v svojem obratu predelajo v kose mesa za nadaljnjo uporabo ali v suhomesnate izdelke.

Medvedova salama je kulinarična posebnost, ki jo je poskusil le malokdo. Tako na splošno v Evropski uniji kot tudi v Sloveniji je medved zaščitena žival, ki se jo sme odstreliti le, če njeno število preseže mejo, ko postane žival že nevarna za ljudi in okolico - pri tako velikem številu medvedov, kot jih imamo v Sloveniji, se to občasno zgodi. Medvedova salama je izdelana iz 70% medvedjega mesa in 10% jelenovega mesa, kar daje salami močan, globok okus, ter prašičjega mesa. Intenziven okus salame se odlično poda z rdečim vinom. Posamezna salama tehta približno 300 g. Medvedovo salamo hranimo pri temperaturi do 8 stopinj.

Vrsta mesnine: trajna suha mesnina

Sestavine: medvedje meso 70%, svinjsko trdno mastno tkivo 20%, jelenovo meso 10%, kuhinjska sol, nitritna sol, črni poper, česen, brinove jagode, dekstroza, sladkor, askorbinska kislina

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
Slabo Dobro
Captcha