Menu
Vaša košarica
Brezplačna poštnina pri naročilu nad 50,00 EUR

Hišna gamsova salama

Hišna gamsova salama-Mesnine
Hišna gamsova salama-Mesnine
Ni na zalogi
Hišna gamsova salama-Mesnine
Hišna gamsova salama-Mesnine
Hišna gamsova salama
12.29€
Brez DDV: 11.23€
  • Zaloga: Ni na zalogi
  • Šifra: kB503
  • Teža: 280.00g

O izdelku: Divjačina Meglen je malo podjetje, ki se ukvarja s pridelavo divjačinskih izdelkov. Z divjačino se oskrbujejo sami. Posebnost izdelkov Divjačine Meglen je, da niso izdelani iz gojene divjadi, temveč iz mesa prostoživečih živali - srnjadi, jelenjadi, mesa divjega prašiča, medveda in gamsa. Meso odkupujejo neposredno od lovskih družin in jo kasneje v svojem obratu predelajo v kose mesa za nadaljnjo uporabo ali v suhomesnate izdelke.

Gams je vrsta koze-antelope, ki živi tako v Alpah kot tudi na Balkanskem polotoku. Kar 70% salame je meso gamsa, kar salamo po kvaliteti uvršča v kulinarični vrh divjačinskih salam. Dimljena je na klasičen način, kasneje pa zori na svežem zraku. Vsaka salama je narejena ročno, zato lahko pride pri teži do rahlih odstopanj. Posamezna salama tehta približno 280 g. Hranimo jo pri temperaturi do 8 stopinj.

Vrsta mesnine: trajna suha mesnina

Sestavine: meso gamsa 70%, svinjsko trdno mastno tkivo 20%, svinjsko meso 10%, kuhinjska sol, nitritna sol, črni poper, česen, brinove jagode, remal ekstra, muškatni orešček

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
Slabo Dobro
Captcha